Уважаеми пациенти,

предвид създала се ситуация отлагаме всички планови манипулации. Спешните случаи и контролните прегледи се приемат след записване на час на тел.: 0889 522 938

 

ДЕТСКИ СТОМАТОЛОГ ВЪВ ВАРНА


детски стоматолог Варна

Детето ви вече има първите си млечни зъбки. Като грижовни родители се чудите, кога и как да започнете да ги почиствате, да изчакате ли да се подредят всичките или пък да не се намесвате, докато не се появи проблем. Вместо да умувате и да се водите от собствените си страхове, по-добре в края на първата годинка на бебето потърсете при нас детски стоматолог в кабинета ни във Варна.

Как да изберем подходящ детски стоматолог?

Подобно на педиатъра, освен специална професионална квалификация, той има и специална подготовка за работа с деца. Не само познава добре типичните стоматологични проблеми на ранното детство, но умее да предразположи малкия пациент и да му помогне да преодолее страховете си. Може да сте сигурни, че първото посещение в нашия стоматологичен кабинет няма да уплаши детето и да го накара да свързва зъболекаря с болката.

Първи преглед при стоматолога

Обикновено минава опознавателно и за двете страни. Нашият специалист – детски стоматолог – ще се опита да разбере колкото може повече за привичките и храненето на новия пациент, за да подготви адекватна профилактична програма. Вие наблюдавайте как той общува с детето, харесва ли го съкровището Ви и доверява ли му се. Това до голяма степен ще определи успешното по-нататъшно сътрудничество между двамата.

Ранни симптоми за стоматологични проблеми

Ако бебето стане нервно и неспокойно при хранене и отказва някои храни и течности, а зъбите му помътняват и губят блясъка си, ако Ви се струва, че се смаляват и забележите, че се ронят, посетете спешно нашия детски стоматолог в кабинета ни във Варна. Хванат навреме, това е обратим процес. Колкото по-късно доведете детето, толкова по-вероятно е още първият преглед да е силно болезнен и то цял живот да се страхува от стоматолози. Което пък до голяма степен ще предопредели лошото състояние на дъвкателния апарат в зрелите му години.

Препоръки

Освен навременен избор на детски зъболекар и стриктно следване на съставената от него профилактична програма, е добре да ограничите приема на захар и сладкиши и да научите детето да чисти зъбите си от най-ранна възраст.

Търсиш наистина добър детски стоматолог във Варна? Запиши час още сега!

Напред